Bakgrunn

Som sikkert mange vet ble det på fagkonferansen 2013 foreslått å lage en slags cup/serieskyting for feltskyttere, slik at skyttere over hele landet kan måle seg mot hverandre. Det ble bestemt at så snart noen kom med et konkret forslag skulle fagkomite vurdere forslaget og muligheten for å gjennomføre dette. Nå har Mysen Pistollag et ferdig opplegg, og fagkomite har drøftet det på sitt møte helga 24.-26. mai og bestemt seg for å prøve opplegget for å se hvordan det fungerer i praksis, for så å ta en evaluering på årets fagkonferanse.

 

Om løypa

Stevne kan arrangeres innendørs eller utendørs på en 25 meters bane, eller i terrenget. Løypa settes opp med 8 standplasser med 15 og 25 meters hold etter en fast mal. 4 hold med en målgruppe, og 4 hold med 2 målgrupper. Det er lik skytetid (10 sek) på alle standplasser slik at man kan bruke felles kommando for flere eller alle standplasser. Dette gjør at det kreves et minimum av funksjonærer for å gjennomføre et stevne.

Skytinga foregår som ”banefelt” Man starter på hold 1 og flytter seg til neste hold etter ferdig serie og visitering. Om man ønsker 1, 2 eller flere skyttere på hvert ”lag” er opp til arrangør. Vi har god erfaring med å skyte 2 skyttere på hvert lag. Vi har da laget et forslag til skiverammer som måler 60 x 120cm. Da er det plass til 2 skyttere på hvert ”lag”

 

Resultater

Vi fører lister for feltklassene: Finfelt - Grovfelt - Militærfelt - Revolverfelt - Spesialpistol - Spesialrevolver

Resultatene blir å finne her på nettsida. De 3 beste resultatene teller og blir lagt sammen, i tillegg blir det en liste over beste oppnådde resultat. Alle stiller i samme klasse.
Det blir ikke brukt ytterligere rangering enn treff/innertreff.

Rankinglistene gjelder fra 1.Januar til 31.Desember, og det er ingen begrensninger i antall stevner man kan delta på.

Listene oppdateres regelmessig så vi kan se hvordan vi selv ligger an, og hvordan andre har skutt.

Merk:

Disse stevnene må approberes på ordinær måte og merkes med Norgesfelt. I tillegg må vanlige resultatlister med klasseinndeling sendes inn på ordinær måte til Norges Skytterforbund.